Seizoens
Mini (Stilte) retraite

In verbinding met jezelf

Voeg je header hier toe

Het bewust aangaan van je levensproces geeft vrijheid,
innerlijke kracht, vreugde en rust.


Voor jou.


Dit is hét moment voor jezelf

Je bent het waard!


Wil jij ook vanuit je hart leren leven, tevreden en gelukkig zijn?
En ben je bereid om daarbij de oplossingen en de verantwoordelijkheid in jezelf te zoeken?

Zijn bij Marjolein is een plek waar je in verbinding met jezelf kunt zijn en vervolgens weer met meer aandacht, inzicht en zelfliefde het dagelijks leven in kan stappen. Zonder oordelen of verwachtingen.

De retraites kunnen in een groep of individueel worden bijgewoond en je bent van harte welkom!

GROEPS MINI-RETRAITE (Middag van 4 uur)

Wanneer:
Zaterdag (18 maart) 2023 van 13.30 tot 17.30 uur
Zaterdag (17 juni) 2023 van 13.30 tot 17.30 uur
Zaterdag (07 oktober) 2023 van 13.30 tot 17.30 uur
Zondag (08 en 15 oktober) 2023 van 08.00 tot 12.00 uur

Investering: 77,- incl. btw, werkboek, koffie/thee, gezond lekkers
(Min. 6 en max. 10 deelnemers).

Locatie: Sfeervolle Studio Zoed, Wilhelminapark 28, Haarlem

INDIVIDUELE MINI-RETRAITE ( 2,5 uur)

Wanneer: elke 2 weken op maandag, dinsdag en vrijdag van 09-11.30u

Maandag 20 feb, 06, 20 maart, 3 april 2023
Dinsdag 21 feb, 07, 21 maart, 4 april 2023
Vrijdag 24 feb, 10, 24 maart, 7 april 2023 (laat me weten wanneer je eerder in de ochtend wil starten).
Investering :
77,- incl. btw, werkboek, koffie/thee en gezond lekkers.
Inclusief lichte lunch om je retraite compleet te maken:
85,- (tot 12.30)

Locatie:
Lange Annastraat 25 Haarlem

En wat doen we dan op zo'n stilte-retraite, hoor ik je denken?

Nou, we zijn vooral stil 🙂 Middels een begeleide mediatie, een schrijf/teken opdracht (n.a.v. een thema zoals bv. toe- en loslaten, of dankbaarheid), het zingen van een mantra, een stilte wandeling en een opdracht (waarbij acceptatie en oordeelloos de boodschap is), begeleid ik je door de ochtend of middag. Alleen tijdens de voorstelronde praten we. De mantra kun je in stilte meezingen of met geluid, wat jij prettig vindt. Een mantra zingen we om te oefenen met aandacht in het moment te zijn


Bij de individuele retraite laat ik het programma wat meer los en kijk ik op dat moment waar er behoefte aan is en wat aandacht mag krijgen.

Wil je weten of deze retraite voor jou de juiste keuze is,
wees vrij om even contact met me op te nemen.

Waarom een retraite?

Steeds meer mensen nemen te weinig tot geen tijd voor zichzelf om te ontspannen en stil te staan bij dat wat er op dat moment gezien mag worden. En dan bedoel ik niet de tijd voor jezelf om met een vriend of vriendin koffie te drinken, een weekend op pad of op vakantie te gaan, dan bedoel ik écht naar binnen keren zonder de afleiding van wat er buiten onszelf plaatsvindt. Velen zoeken nog naar een snelle oplossing of een pleister als het gaat om het verwerken van iets vervelends of het leren omgaan met tegenslag of een ziekte. Natuurlijk kunnen we fijne afleiding zoeken, om onze schaduwkant niet aan te hoeven gaan, maar veelal (ook mijn ervaring) komt het thema wat aandacht behoeft in een andere vorm opnieuw op ons pad, totdat we ervan hebben geleerd. 

 

Ik heb aan den lijve ondervonden dat ik niet in een paar dagen of weken kon herstellen van ‘long-covid’. Het duurde iets langer... 😉 Via verschillende wegen (van reguliere tot alternatieve artsen) kwam ik bij een stilte retraite. En dát was op dat moment het mooiste geschenk van mijn leven. Ook het beluisteren van nieuwe tijdsmuziek met diepzinnige teksten die stof bieden tot nadenken met o.a. invloeden vanuit de Indiase en Arabische cultuur heeft mij 'wakker' gemaakt. Beetje bij beetje vond ik mijzelf weer terug en begreep ik waarom ik door deze ziekte heen moest. Nu ben ik enorm dankbaar dat ik de weg naar binnen heb gevonden en blijf me graag ontwikkelen in dit magische en soms mysterieuze leven.

Het idee om een mini retraite aan te bieden kwam uit het verlangen om me op elk moment van de dag in een staat van rust te willen voelen. Maar hoe doe je dat als je midden in de stad woont en er bijna altijd wel afleiding is en dat er wordt verwacht dat je daar aan mee doet?

Hoe fijn zou het zijn als je in het dagelijkse leven het gevoel van ontspanning kan hebben en in je eigen tempo leert leven met dat wat er is. Ook wanneer je het druk lijkt te hebben, iets tegen zit, of de wereld als een sneltreinvaart aan je voorbij gaat...

Ieder van ons bewandelt zijn eigen pad. Alleen jij kan voelen wat de juiste is. Er is geen goed of fout. En als je stil bent en de weg naar binnen gaat, dan vind je steeds meer een stukje van jezelf terug. Misschien het stukje tevredenheid, of eigenwaarde. Als jij verandert, dan verandert de wereld vanzelf met je mee.
Mocht je een JA voelen, schrijf je dan nú in. Dit is echt het beste wat je jezelf kan geven!