WORKSHOPS

Voor kinderen, jongeren
en volwassenen

Untitled design(2)

WORKSHOP KOKEN BIJ MARJOLEIN( 9-12) jaar

Wanneer: 1x per 2 weken op dinsdagen van 15.30 tot 18.30 uur (2,5 tot 3 uur)

Data: volgt nog in 2024

Investering: 45 euro (incl. btw, ingrediënten en materialen. En je gaat er natuurlijk zelf vreselijk van genieten 😉
Min. 2, max. 4 kinderen

Ben je ouder dan 13 jaar en wil je deze kook-workshop ook ervaren, stel dan een groepje van 2-4 personen samen en stuur me een bericht zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Ook voor kinderfeestjes te reserveren!

Deze workshop gaat meer dan alleen over koken. We nemen 'lekker' de tijd. Naast dat de kinderen zelf boodschappen gaan doen, leren ze tevens waar ze op moeten letten qua prijs en welke verschillende producten er zijn. We maken gevarieerde basisrecepten, hoe je extra van je gerecht kan genieten (en niet alleen met ingrediënten;) en welke kruiden je kan gebruiken. En natuurlijk maken we ook zoete gerechtjes.
We koken met biologische groenten en de zoete gerechten zijn gezoet met natuurlijke suikers. In de zomer en herfst kunnen we ook een keer naar de tuin Ecoring om zelf groenten en fruit te oogsten!

Naast dat we onze kookkunsten gaan laten zien, is er ook ruimte voor hoe ieder er bij zit op dat moment. Op een laagdrempelige manier kunnen we onze gevoelens delen over onderwerpen die op dat moment bij ons spelen.

WORKSHOP TALKING STICK (van 7-15 jaar)

Wanneer: 1x per 2 weken op maandag van 15.30-17.30 (2 uur)

Data: 13, 27 maart 2023

Investering: 30 euro p.p (incl. btw, materialen, thee, gezond lekkers
Min. 2 en max. 4 kinderen/volwassenen

Op aanvraag: mocht je deze workshop voor een (kinder)feestje willen reserveren, dan kun je dit ook uitbreiden met taart/cakejes of diner. Stuur me een berichtje zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken


WAAROM EEN TALKING STICK?

In deze tijd zijn we steeds meer met aandacht op onszelf gericht, waardoor we steeds minder aandacht voor de ander hebben. Ook door de vele prikkels van buitenaf luisteren we steeds minder goed naar elkaar. De talking stick is een hulpmiddel om weer echt naar elkaar te leren luisteren, zodat er meer verbinding en mogelijk begrip kan ontstaan.
Vroeger werd de stick al door de Indianen gebruikt. Voor hen was het een persoonlijke eer om ieder zijn of haar verhaal toe te staan om zo gelijkwaardigheid uit te drukken. Zo leerden Indiaanse kinderen al vroeg naar elkaar te luisteren.

In deze workshop gaan we dan ook oefenen om onszelf uit te spreken over datgene wat er op dat moment bij ons speelt. Vooral ons gevoel krijgt de aandacht. Hiervoor krijg je volledig de ruimte zonder onderbroken te worden door opmerkingen van de ander. Doordat je gevoel de ruimte krijgt kan het zijn dat er emoties ontstaan. Die mogen er zijn. Juist! Hierdoor leer je jezelf steeds beter kennen en wordt het ook voor de ander helder wat je wel en niet prettig vindt.

WORKSHOP INNER-SELFIE (van 7 - 15 jaar)

Wanneer: 1 x per 2 weken op vrijdag van 15.30 - 17.30 (2 uur)

Data: 10, 24 maart 2023


Investering: 30 euro p.p (incl. btw, materialen, thee, gezond lekkers
Min. 2, max. 4 kinderen
Op aanvraag: Je kan ook zelf een groepje samenstellen van 2-4 personen. Stuur me een bericht zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

We maken allemaal wel eens een selfie (een foto van je buitenkant). Een inner-selfie is een foto van je binnenkant, waar we eigenlijk te weinig aandacht aan besteden. Want hoe kan het dat we zo veel naar ons uiterlijk kijken, terwijl alles van binnen gebeurt? In deze workshop gaan we voelen wat er binnen in ons leeft. Een opdracht, waarbij we afbeeldingen op gevoel positioneren, om er daarna woorden aan te geven. Door in stilte te werken lukt het beter om naar binnen te keren en door dit vaker te doen, zal je ook makkelijker kunnen voelen wat er binnen in jou afspeelt. En zo kun je weer leren om beter naar je gevoel te luisteren, wat weer handig is om juiste beslissingen te nemen.

4 VERSCHILLENDE WORKSHOPS (vanaf 18 jaar)

Talking stick: ma 06, 20 maart 2023 (2,5 u van 10-12.30u)

Inner-selfie: di 07, 21 maart 2023 (2,5 uur van 10-12.30u)

Je gezin boetseren: woe 08, 22 maart 2023 (2,5 uur van 10-12.30u)

Labyrinth: vrijdagen, data vanaf april volgen.

Investering: 45 euro p.p (incl. btw, materialen, thee, gezond lekkers). Min 2, max. 4 pers. Labyrinth: min. 4, max 8 pers.

Als je zelf een groepje samenstelt kunnen de workshops naar eigen keuze worden ingericht.

(Voor het labyrinth op het strand: ik ben in het bezit van een auto. In overleg kan ik tegen een kleine vergoeding 4 mensen meenemen.

Je gezin boetseren. Letterlijk vorm geven aan je gezin van herkomst.
Boetseren is een aardende activiteit. Klei is koud en stug en door het te kneden kan het in elke vorm worden gekneed. Hierdoor laat het zien dat processen plastisch en veranderlijk zijn. Elk gezinsverhaal is welkom. Misschien word je hierdoor bewust waar jij en je familieleden staan in het gezin en wordt duidelijk waarom je je op een bepaalde manier gedraagt. Ook kan het laten zien hoe je naar andere gezinsleden kijkt. Soms worden dingen gelijk helder, maar vaak duurt het langer waarom je juist datgene hebt geboetseerd. Het is niet de bedoeling om op de verhalen in te gaan, het is puur ter kennismaking. Mocht je meer verdieping willen, dan raad ik je aan om een keer een familie opstelling bij te wonen. Ik kan je verschillende opstellers aanraden.

Het labyrint, ook wel een doolhof of dwaaltuin genoemd, komt van oudsher uit Griekenland. Het is een stelsel van paden die langs omwegen naar het doel leiden. Vergeleken met het doolhof heeft het labyrint maar 1 ingang en ook loop je dezelfde weg terug. Er zijn verschillende manieren om een labyrint te lopen, maar wij lopen een labyrint met een intentie. Deze intentie kan van alles zijn. Van het wensen van meer innerlijke rust, tot een betere omgang met familieleden, tot meer zelfvertrouwen etc. Hierbij hoef je niet in contact te gaan met de ander. Door de energie die je aan de intentie geeft, wordt het al opgenomen in het veld en kan de energie zijn werk doen. Daarna hoef je alleen maar te vertrouwen en los te laten.

Om te landen en bij jezelf aan te komen is er vooraf aan alle workshops ruimte voor een moment met jezelf. Dit is gelijk een bewustzijnsoefening. Als we gezamenlijk starten doen we een korte ronde met welk gevoel ieder van ons aanwezig is. Of je er nu vrolijk met een glimlach bij zit of dat je boos of verdrietig bent, alle emoties zijn ok! Dat is belangrijk om uit te spreken, zodat we niet hoeven te gissen of vragen wat er bij de ander speelt (want meestal is dat toch wel voelbaar:)

Ook sluiten we met aandacht de bijeenkomsten voor onszelf af. Het is belangrijk om 'goed' naar huis te gaan. Neem dan ook de tijd om thuis te komen en niet gelijk naar een andere afspraak te racen. Ga b.v. gewoon even zitten of liggen en niks doen, of maak het thuis gezellig. Merk je dat je de dagen erna teveel in je hoofd zit dan kun je je hoofd leeg maken tijdens een korte wandeling door je te focussen op je ademhaling, of je zintuigen.

Alle workshops zijn ook te reserveren
voor kinderfeestjes of volwassen feestjes!